Paula IJland

'Waardevol werk creëren, dat boeit mij!'


Paula IJland

"Paula IJland is trainer, adviseur, onderzoeker en vooral iemand die oog heeft voor vraag én oplossing. Haar doel: Waardevol werk creëren, door praktische toepassingen.” "Waardevol werk creëren, dat boeit mij!”

Wie ben je?

Soms word je de vraag gesteld: Waar blink je in uit? Dan moet je daar soms even over nadenken. Mijn antwoord zou zijn, ik blink uit in veelzijdigheid. Om maatwerk te kunnen bieden is het gezamenlijk kijken naar wat er nodig is voor mij een belangrijk aspect. De mogelijkheid om dit te kunnen doen via verschillende aanvliegroutes is voor mij zeer waardevol en een belangrijk aspect voor succes.

Ik ben een denker en een doener. Ik bedenk wat nodig is, overzie complexe processen en kijk vervolgens hoe dit praktisch aan te pakken is. Vanuit mijn achtergrond als arbeids- en organisatiepsycholoog voel ik me als in vis in het water in de wereld die "werk” heet. Die vlieg ik aan vanuit verschillende hoeken. Van het geven van trainingen tot het doen van onderzoek en ontwikkelen van advies. Dit alles doe ik vanuit het gedachtengoed: Doen wat werkt! Praktische toepasbaarheid vind ik erg belangrijk.

Wat doe je bij RONT?

Ik ben een generalist, een all-rounder. Vanuit mijn functie als consultant kan ik meerdere rollen aannemen, wat ik zeer prettig vind. De ene keer is dit de rol van coach of trainer, de andere keer die van onderzoeker of adviseur. Doordat de vraag van de klant centraal staat, vul ik dit aan met wat er nodig is. Doordat ik van vele markten thuis ben, kan ik hiertussen snel schakelen. Concreet houd ik me momenteel bezig met het versterken van de positie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (PSO – Prestatieladder Socialer Ondernemen). Maar ook met het creëren van een sterke bottum-up beweging in medezeggenschap door de implementatie van "Regie op Locatie”. Ook vind ik de veranderingen in het sociaal domein zeer interessant. Vanuit deze invalshoek houdt ik me bezig met het doorgronden en daardoor faciliteren van bijvoorbeeld de sociaal wijkteams. Hiernaast verzorg ik praktische workshops om doelgericht te kunnen sturen op organisatiedoelstellingen (A3-methodiek). Als u benieuwd bent, naar wat ik naast bovenstaande onderwerpen nog meer voor u kan betekenen, dan kom ik graag langs voor een kop koffie.

Wat heb je gedaan of geschreven?

Een greep uit mijn werk: Onlangs was ik co-auteur van de publicatie: Het wijkteam als werkplaats: Samenwerking met impact in 20 dilemma’s, maart 2016. Recent verscheen het E-book rondom de TVB-methodiek. Een heldere beknopte weergave van het werken met de TVB-matrix (Taken, Verantwoordelijkheden en Bevoegdheden). Naast deze publicaties heb ik PSO-adviesleergang mede-ontwikkeld. Deelnemers van deze leergang zijn opgeleid tot gecertificeerd PSO-adviseur. Voor de Zelfredzaamheid-Matrix ben ik gecertificeerd trainer.

Contact

P.G. (Paula) IJland MSc.
Consultant

+ 31 (0) 6 338 070 01

ijland@rontmc.nl

LinkedIn

Specialisaties

FRAMWORKS

Kwaliteitsmanagement