arrow_drop_up arrow_drop_down

Pieter Guis

Ambities en opgaven omzetten in actie voor vandaag


Pieter Guis

Verander(bege)leider | Adviseur | Trainer | Onderzoeker

Wie ben je?

Ik ben een doe-denker, een nuchtere inspirator, bedachtzaam en tegelijk popelend om stappen te zetten. Gedreven om grip te krijgen op wat ingewikkeld is. Ik word vooral heel blij als het lukt om maatschappelijk verschil te maken. Als het lukt om te verrassen en verwachtingen te overtreffen. Ik ben opgeleid aan de Universiteit Twente (Bedrijfsinformatietechnologie). Ik heb jarenlange ervaring als consultant, trainer, projectleider en manager binnen de publieke sector, met name in het ruimtelijke domein en in het sociale domein.

Wat doe je bij RONT?

Laten we eerlijk zijn: het is niet makkelijk om als organisatie echt en continu verschil te maken in de maatschappij. Ambities formuleren is één. Deze waarmaken is twee. De praktijk van alle dag is weerbarstig. En laten we nou niet net doen alsof de nieuwste managementtrend dat ineens allemaal anders maakt. Het is hard werken in het samenspel tussen leiders, professionals en partners. Mensenwerk. Te midden van een enorme diversiteit aan meningen, belangen en ervaringen van hen met wie en voor wie we werken. Mensen!

Ik vind het supergaaf om deze complexiteit hanteerbaar te maken, om koers aan te brengen, de bedoeling scherp te maken en elke dag weer een eerstvolgende stap te zetten. Al experimenterend en lerend. Met de professionals die met hun voeten in de klei staan. Vormgeven aan ambities in het hier en nu, met oog voor wat nu al goed gaat en goed werkt. Lenig inspelend op de onverwachte wendingen van alle dag. Gedreven om maatschappelijk verschil te maken, want daar gaat het om!

Kijkend naar de concrete opgave gebruik ik de methode die het beste kan helpen om vooruit te komen. Bijvoorbeeld Rijker Verantwoorden, de A3 methodiek, waarderende procesanalyse (FRAM), Lean of Management Drives.

Contact

Ir. P. (Pieter) Guis

Senior Consultant

(06) 51591910

guis@rontmc.nl

https://www.linkedin.com/in/pieterguis/

Specialisaties

A3 methodiek

Uw (jaar)plan op één A3-tje!
Meer sturing en minder papier met de A3 methodiek.

Rijker Verantwoorden

Hoe geef je geloofwaardig antwoord op de vraag of je goed hebt gewerkt?

Leiderschap

Succesvolle verandering vraagt om effectief leiderschap.