Training casusregie voor de aanpak van Ondermijning

Voor regisseurs uit lokale of regionale teams die regie voeren op complexe casuïstiek

Training in-company volgen? Dat kan, neem contact op met Joost Vos op vos@rontmc.nl

Casusregie voor de aanpak van Ondermijning

De aanpak van ondermijning start bij het oppikken van signalen en het opwerken van die signalen tot stevige feiten en vermoedens. Bij het opwerken van die signalen heb je partners nodig. Stap voor stap werk je toe naar het beslismoment om er een (RIEC)-casus van te maken.Hoe maak je dan een succes van de aanpak?

Gedurende het gehele proces heb je te maken met verschillende invalshoeken en botsende logica's. Hoe zorg je samen dat er een goed integraal doel komt bij de aanpak en vooral ook: hoe zorg je dat dat doel wordt behaald? Hoe bewaak je de voortgang en hoe voorkom je dat je van het een in het ander rolt? Wanneer sluit je af? Daarom is er de training casusregie voor de aanpak van ondermijning, met alle aandacht voor de inhoud en het proces:

 • Wat is de rol van de casusregisseur?
 • Hoe schrijf ik een goed integraal doel voor een ondermijningscasus?
 • Hoe maak ik een concreet interventieplan?
 • Welke interventies mag ik van mijn partners verwachten?
 • Wat leg ik vast, hoe en waar?
 • Hoe kan ik de aanpak versnellen?
 • Wat is mijn regiestijl en hoe kan ik daarmee variëren?
 • Hoe en wanneer moet ik bestuurlijk opschalen?
 • Hoe organiseer ik de voortgangsbewaking?
 • Hoe maak ik proces, resultaat en effect zichtbaar?
 • Wanneer sluit ik de casus af?
De tweedaagse training wordt verzorgd op basis van gedegen kennis over casusregie en ervaring in het veld. Aan het einde van de training hebt u meer inzicht in de dynamiek van de samenwerking en u hebt handvatten voor een professionele uitwisseling van informatie en plannen van aanpak.

Facts

Data:10 juni en 1 juli 2022

Duur

2 dagen

Kosten

€995, - vrijgesteld van btw, incl. materiaal en verblijfsarrangement

Locatie

Amersfoort

Direct inschrijven?

Joost Vos

arrow_drop_up arrow_drop_down