Verdiepingstraining Casus- en Procesregie

Voor casus- en procesregisseurs uit lokale teams die regie voeren op zorg- en veiligheidsvraagstukken

Procesregie voeren of casusregisseur zijn bij complexe problematiek of in lastige samenwerkingssituaties

Een casus- of procesregisseur is een spin in het web. Je bent bekend met de rol van verbinder in de keten. Je weet hoe je mensen aan tafel krijgt en hoe je in de vergadering het verschil maakt. Hoewel... we kennen dit werk. Eenvoudig is het nooit. Er zitten altijd lastige situaties tussen.


In deze training gaan we in op verdiepingsvragen. We luisterden naar de vragen van de meest ervaren casus- en procesregisseurs en we verzamelden onze nieuwste inzichten. Die vragen en inzichten hebben we vertaald naar een mooi programma, zoals je van ons kent. Met aandacht voor kennis, attitude en vaardigheden.

- Hoe houd ik bij de persoonsgerichte aan pak rekening houden met andere programma's zoals een groepsaanpak, wijkaanpak of aanpak van ondermijning?

- Hoe kan ik invloed hebben op het beleid? Hoe vraag ik aandacht voor knelpunten waarin ik bij meerdere casussen last heb?

- Wat is mijn betrokkenheid als ik vanuit  procesregie een rol heb in het waarborgen van (kind)veiligheid?

- Wat is mijn rol op aanverwante vraagstukken, nazorg ex-gedetineerden, BIJ-meldingen, bestuurlijke maatregelen, bijzondere doelgroepen en aandachtshuishoudens?

Facts

Data

op aanvraag

Duur

1 dag

Kosten

op aanvraag

Op eigen locatie

Joost Vos