Petten van procesregie

Petten van procesregie

Bij consulenten bij de gemeente (Wmo, jeugd, participatie) leeft de vraag ‘hoe beter in procesregie te komen’. Maar wat betekent dat eigenlijk? In mijn zesdelige blog ‘petten van procesregie’ ontrafel ik de vraag.

Waarom ik dit schrijf

In mijn trainings- en adviespraktijk merk ik dat de rol van procesregisseur veel vragen oproept. Op het eerste gezicht is het wel duidelijk wat de bedoeling is van de functies, maar hoe dichter je bij de praktijk komt, hoe meer vragen er zijn. Extra verwarrend is dat dezelfde woorden in de ene gemeente, of in de ene organisatie iets anders betekenen dan bij de buren. We hebben krachtige en compacte taal, maar wat betekent die eigenlijk. Mijn ervaring is dat ik veel helderheid schep met de taal van de petten. Daarmee praten we op taak-niveau over de rol. Wat doe je nu precies? En hoever ga je daarin? Ik schrijf dit als naslagwerk voor wie onze training en opleiding heeft gevolgd en natuurlijk als smaakmaker voor wie dat nog niet heeft gedaan. Je vindt onderaan de blog meer over ons aanbod.

De blog vind je als pdf via de onderstaande link: blog-petten-van-procesregie.pdf (imu.nl)

Joost Vos – Partner bij RONT

Over de schrijver
Reactie plaatsen