Andy Clijnk, programmamanager leefbaarheid en veiligheid bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties, gaat in op de integrale gebiedsgerichte aanpak van complexe problematiek in buurten en wijken waar het welzijn van de bewoners, de leefbaarheid van de omgeving en/of de veiligheid in het gedrang kunnen komen.
De première van de film SAMEN ONDERMIJNING AANPAKKEN
In deze film zijn de ‘best practices’ en alle de kennis van 4 jaar ondermijning aanpakken binnen gemeenteland verwerkt. Samen met o.a. het zeer ervaren interventie team van Capelle is een filmscript ontwikkeld waarin de kijker in 20 minuten wordt meegenomen hoe een gemeentelijk interventieteam succesvol regie voert op de aanpak van een crimineel netwerk. Na de Film zullen de succesfactoren en mogelijke knelpunten waar ieder interventie team mee te maken krijgt plenair worden besproken. Robert van Brakel zal de film inleiden.
Best practices & lessons learned
Na het plenaire programma volgen diverse interactieve sessies waar vakgenoten best practices en lessons learned rond casus- en procesregie delen. Die kunt u in uw eigen praktijk toepassen om tot een doeltreffende aanpak te komen.
- Marielle Wouters en Farida el Abdellaoui (procesregisseurs bij de gemeente Oosterhout) delen hun opgedane kennis en ervaringen bij de aanpak van complexe problematiek op het snijvlak van zorg en veiligheid.
- Nane Akpa (Sociaal Pontonnier) en Hafida Belhaddad (gemeentelijk Interventie Specialist) delen met u de aanpak van aandachthuishoudens in de gemeente Dordrecht.
- Jurgen Wouters (Teamleider Team Regisseurs Jeugd, Gemeente Breda) vertelt over de verandering waarbij meer wordt ingezet op procesregie en de opdracht om casusregie te voeren verschuift: hoe dat helpt om meer te betekenen voor gezinnen en jeugdigen.
- Robert van Brakel (Directeur C3group) begeleidt een werksessie over de integrale aanpak van ondermijning en criminele netwerken.